Nanny opleiding met vergoeding van de kosten

Ben je nog geen Nanny, maar heb je wel oppas ervaring? Volg dan onze diploma route en word een gekwalificeerde Nanny aan huis. Wij zoeken voor jou een gezin waar je werkervaring op kunt doen en uiteindelijk kunt blijven als Nanny aan huis. Onze gezinsconsulenten begeleiden jou van het begin tot het eind, tijdens jouw opleiding en erna. Wij kunnen je in contact brengen met andere Nanny’s die net als jij, dezelfde opleidingen volgen. Zodra je bent gestart met werken hebben wij regelmatig contact met jou en begeleiden wij jou tijdens het werk.

Als je een snelle leerling bent kun je de opleiding al in 3 maanden afronden!

Waarom werken als Nanny bij Nanny Service Nederland? Bekijk de ervaringen van andere Nanny’s.

Voldoe je aan onderstaande eisen? Vul dan onderstaand interesseformulier in.

 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je spreekt en schrijft Nederlands.
 • Je voldoet aan de wettelijke toelatingseis. Klik hier voor meer informatie over vooropleiding en toelating tot mbo niveau 2.
 • Je hebt voldoende praktijkervaring met alle aspecten waar een gastouder mee te maken krijgt. Controleer voor goed of je ervaring hebt met alle aspecten van het gastouderschap. Klik hier voor een omschrijving van de praktijkervaring die je nodig heeft. 
 • Je hebt minimaal 2 jaar kinderen opgevoed en je hebt het afgelopen jaar minimaal 40 uur praktijkervaring opgedaan met oppassen op andere kinderen.
 • Als je zelf geen kinderen hebt opgevoed heb je in de afgelopen twee jaar minimaal 120 uur praktijkervaring opgedaan, waarvan tenminste 20 uur in het afgelopen jaar

  Startdata
  Het is het hele jaar door mogelijk om te starten met de Nanny opleiding. Je kunt dus beginnen op een moment dat jou uitkomt.Duur
  De duur van de opleiding hangt af van jouw eigen tempo. Je krijgt maximaal 8 maanden de tijd om het hele programma te doorlopen, maar we zien dat snelle kandidaten hun diploma vaak al in enkele weken binnenhalen. Gemiddeld duurt de opleiding 3-5 maanden.Locaties
  De schriftelijke examens voor Gastouder vinden plaats in Assen, Diemen, Geldermalsen, Roermond, Zoetermeer en Zutphen.
  De centrale examens Nederlands en rekenen vinden plaats bij ROC Rivor in Tiel.

  Kosten vanaf 1 september 2020:

  Termijn 1 (inschrijving en intake): €300
  Termijn 2 (schriftelijke en centrale examens): €250
  Termijn 3 (praktijkexamen en keuzedeel examens): €625
  Totaal: €1.175,-

Na het ontvangen van jouw diploma kunnen wij jou inschrijven in het Landelijk Register Kinderopvang. Hierdoor hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag. Nog een groot voordeel, wij vergoeden 50% van de kosten, nadat je enige tijd via ons werkzaam bent. Zo is het een investering voor jou en voor ons!

Tip Wist je dat je studiekosten fiscaal aftrekbaar zijn? Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij je naar de Belastingdienst. 

Interesse Nanny opleiding